Рекорден брой докладни обсъжда ОбС Димитровград на следващата сесия

Рекордни на брой - 62 докладни съдържа дневния ред за предстоящата сесия на Общински съвет – Димитровград. Заседанието ще се състои на 25.07. 2013 г.
Традиционно първите записки са за участие в проекти и опрощаване на задължения. Върнати за ново обсъждане са две решения - №846 за обезщетяване със земеделска земя и за отпускане на средства за ТА „Звездица” към НЧ „Звездица”, има и предложение за изменение на решения №734 от 2009 г. за утвърждаването на допълнителен сезонен курс по маршрут Д-град-Брод-Злато поле-Долно Белево и №808 за промяна на датата на влизане в сила на решението за определяне наемни цени на земеделски земи от 01.01.2014 г. на 01.10.2013 г..

Промяна предстои и в Решение №1406 за средства за осигуряване на жилища за доброволци. Ще бъде разгледано и предложение за промяна на списъка на длъжностите и лицата, които имат право на транспортни разходи, както и за промяна в Наредба №10, Наредба №12 и Наредба №23. Предстои общинските съветници да одобрят Годишен план за ползване на дървесина за 2013 г., допълнение на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост и продажби на имот и 9 жилища, както и докладна за общо и индивидуално ползване на мери и пасища.

При решение на ОбС ще бъде одобрено и предоставянето на помещение за мото-туристически клуб „Викингите”, а също така и определяне на водоем в местността „Чуките” за стимулиране развитието на любителския риболов и възлагане управлението на рибните ресурси на „Сдружение на ловците и риболовците – Димитровград”. Предстои да бъде разгледана и докладна за предоставяне на 2 стаи в бивша ДЯ „Йорданка Чанкова” за нуждите на проект Сдружение „Академия за таланти”, както и такива за предоставяне за безвъзмездно ползване на читалищните сгради и ритуални зали на читалищата в селата Бодрово, Сталево, Горски извор и гр. Меричлери. СК „Вапцаров” ще получат спортната база на ОДЗ „Слънце” и ЦДГ №1 с цел участие в програма „Спорт за децата в детските градини” – 2013 г.

В дневния ред са включени и обичайните докладни за отдаване под наем на публична общинска собственост, промяна предназначението на имоти в селата Горски извор, Брод, Сталево, Крепост, както и ликвидиране на съсобственост, определяне на парцели за учредяване право на строеж. ОбС ще разгледа и докладна за издаване на разрешително за възмездно водоползване от находище в гр. Меричлери с цел водовземане за спорт и отдих.

И през юли в дневния ред за предстоящата сесия не липсват записки за даване на предварително съгласие за изработване на ПУП-ове. Предстои да бъде взето решение за обезпечаване на предоставените средства от страна на Община Димитровград към МБАЛ „Света Екатерина” – Димитровград ЕООД, посредством вписване на залог на търговското предприятие. Общински съвет – Димитровград ще приеме Статут на специалната награда на община Димитровград „За принос в областта на културата” на местно и национално ниво, на творци от Димитровград или свързани с Димитровград и Правилник за дофинансиране от общинския бюджет на самодейни състави, индивидуални изпълнители и творци от община Димитровград за участието им в задгранични културни прояви по предложение на Калина Монева. От нейно име са още 2 докладни – за ремонт на две пътни отсечки, които са в окаяно състояние – зад бл. 29 на бул. „Д. Благоев” и между бл.48 на бул. „Г. С. Раковски” и бл. 29 на бул. „Д. Благоев” и за закупуване на косачки за нуждите на малките населени места на общината.

Таня Делчева пък внася предложение за кандидатстване на Община Димитровград с проектно предложение по програма BG06 „Деца и младежи в риск”, по компонент 2 „Грижа за деца в риск”. Съветническа група „Да за Димитровград” съвместно внася докладна за удостояване със званието „Почетен гражданин на Димитровград” проф. Илия Добрев Колев – актьор и режисьор. Предложението на зам.-председателя на ОбС за почетен гражданин на Димитровград пък е Стефан Байрактаров. Петя Тошкова внася предложение за монтиране на указателни табели на входовете на града и в него за пътя за Неделен пазар. Предложения на председателя на ОбС са решение №350, промяна на Наредба №23 и приемане на Наредба за условията и реда за отпускане на еднократна финансова помощ на жителите на община Димитровград, за промяна на пътната маркировка на ул. „Панорамен път”, изграждане на паркинг до МБАЛ „Света Екатерина”, приемане на Декларация за попадането на община Димитровград в обхвата на проект "Енергийно обновяване на българските домове". И за финал на сесията общинските съветници ще разгледат Актуализация и вътрешна компенсирана промяна на бюджета на Община Димитровград за 2013 г.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини