Започва седмият международен фолклорен фестивал „С танците на дедите ни“

Изображение 1 от 3

    След броени дни в Димитровград ще започне седмият международен фолклорен фестивал „С танците на дедите ни“.

    Той ще събере над  350 танцьори, певци и музиканти от 3 държави – България, Гърция и Сърбия. Четири поредни вечери – на 14, 15, 16 и 17 юни, почитателите на фолклора ще имат свободен достъп до концертите. Откриването ще бъде на площад „България“, а останалите 3 концерта – в спортна зала „Младост“ Димитровград.

    От чужбина гости ще бъдат  фолклорен ансамбъл от Община Касандра, полуостров Халкидики – Гърция и фолклорен състав от побратимения Димитровград – Сърбия. От България ще гостуват със самостоятелни концерти  танцов ансамбъл „Златна Тракия“ Хасково – 15 юни, и ансамбъл за народни песни и танци  „Китна Тракия“ Хасково – 16 юни. В последния фестивален концерт на 17 юни ще участват със съвместни изпълнения 6 певчески групи от община Димитровград – Каснаково, Брод, Добрич, Длъгнево, Радиево и Странско. Самостоятелни изяви, отново на 17 юни, ще имат танцовите състави „Тракийци“ от с. Радиево и „Нашенци“ от Димитровград. Домакините на фестивала – танцов ансамбъл „Звездица“ Димитровград ще се представят почти всяка вечер. Ансамбъл „Звездица“, както всяка година, ще подготвят сцената в спортната зала и ще зарадват с творчески срещи своите гости. За гостите от чужбина ще има посещения на забележителности в града и околността.

    На 17 юни танцьорите от „Звездица“ Димитровград ще отбележат и 15 години от създаването на читалище „Звездица-2003 г. " Димитровград.

    В програмата на фестивала са включени концерти в ОУ „Пенчо Славейков“ и в центъра за деца и възрастни с увреждания“ Димитровград.

    Съпътстващо мероприятие на фестивала е Малкия панаир на занаятите с участието на творци от Димитровград, Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян и Габрово. Ще има базари, демонстрации и работилници 4 поредни дни, където ще се проведат концертите – на централния площад и на площада пред спортната зала.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини