386 деца за пръв път прекрачват училищния праг в Димитровград

На 17 септември Община Димитровград започва новата 2018/2019 учебна година с 4091 ученика разпределени в 189 паралелки.

За първи път училищният праг ще прекрачат 386 деца, обединени в 19 паралелки в първи клас. В 10.00ч. кметът на общината г-н Иво Димов и председателя на Общински съвет Димитровград г-жа Гергана Кръстева ще открият учебната година в СУ "Любен Каравелов", където ще бъде и церемонията по откриването на училищните дворове по проект "Основно обновяване на сграден фонд и прилижащи дворове в образователната инфраструктура в община Димитровград – ОУ „Алеко Константинов“, ПМГ „Иван Вазов“, Езикова гимназия  „Д-р Иван Богоров“, СОУ „Васил Левски“, СОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Пенчо Славейков“.

Общата стойност на проекта е 6 031 000,00 лв. т.е. е 100% безвъзмездна финансова помощ. В рамките на проекта се извършиха дейности, с които се обнови сградният фонд и прилежащите дворове на шестте училища и се осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура в различни училища в обхвата на проекта. Сградният фонд на училищата бе подновен, както и прилежащите дворове на шестте училища, в които бе осигурена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. Изградени и оформени бяха рекреационни и спортни зони в дворовете. Проектът превърна дворовете на училищата в желана зона за отдих и място за игра на не само на учениците, а и на децата, които живеят в близост до училищата. Красивото дворно пространство създава прекрасна среда за изнесени уроци на открито.

Всички първокласници ще получат като спомен от първия учебен ден комплект ученически пособия от кмета на общината с пожелание за успехи. Комплектът е на  издателство "Фют".

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини