Масовият убиец в колежа в Крим носел втора самоделна бомба

Жертвите на масовия убиец в Крим са 19. При кървария инцидент той се самоуби. Около 50 са ранени при нападението в държавния Керченски политехнически колеж в Керч. 

Нападателят е студентът дипломант от четвърти курс в колежа, 18-годишният Владислав Росляков, учел за монтажист на електрооборудване. е разстрелял деца и преподаватели, а след това е взривил самоделно взривно устройство в препълнената столова.

Първоначално е възбудено дело за терористичен акт, но след това е преквалифицирано на убийство.

След като влезъл в училището, младежът открил огън по деца и учители с пушка 12 калибър, после взривил бомбата, която носел със себе си в столовата. Взривното устройство е оценено на 300 г тротилов еквивалент, но гвоздеите и болтовете в него убили или ранили десетки.

Експерти са открили второ взривно устройство сред личните вещи на младежа. Това съобщават източници от силовите структури в региона, цитирани от ТАСС. Устройството е било обезвредено, но "взривотехническите работи" на местопроизшествието.

По предварителни данни нападението е заради конфликт между ученици. Няколко дни преди нападението младежът се е сдобил официално с оръжието и патрони за него. Разрешително за ловна пушка получил преди месец. 

На този етап няма доказателства за това нападателят да е имал съучастници, но разследващите работят и по тази линия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини