С коледари, подаръци, баница с късмети и единодушие премина последното заседание на ОбС - Димитровград

    На днешното последно заседание на Общинския съвет в Димитровград, съветниците бяха посрещнати с баница с късмети. Всеки общински съветник получи и подаръци от администрацията на общинския съвет и председателката Гергана Кръстева.

    Коледари нарекоха за здраве и берекет общинските съветници в Димитровград на днешния Игнажден. Малките коледари от Черноконево по традиция изпяха песни с наричания за успешна и благодатна Нова година. Те бяха гостени с пита от председателя на ОбС Гергана Кръстева и гевреци от кмета Иво Димов, който спази обичая и сложи в кошницата на коледарите пара.  

    Подаръците за общинските съветници бяха чаша, в която да си пият топлия чай през студените зимни месеци, новогодишен календар, тефтер и химикалка.

    След раздаването на подаръците и изпращането на коледарите, Общинските съветници се върнаха към обичайната си работа и приеха единодушно 17-те докладни записки, предвидени за днешното заседание.

    По-важните решения, които взеха на днешното заседание, бяха приемане на докладната за местния данък смет, който остана непромемнен и за 2019-та година. Друга съществена точка бе увеличаването на персонала на очаквания нов зеленчуков пазар и увеличение на средствата за даровити деца за следващата година.

    Същевременно, в центъра за обслужване на първия етаж в Общината, всеки гражданин, заявил административна услуга, получава коледен късмет и картичка с поздрав, разписана от градоначалника.

    С добро настроение и поздравления празникът продължи на площада пред Общината, където се проведе едно от най-ярките събития през месец декември - Фестивала на зимната обредност и коледарските песни и кулинарното изложение "Коледна трапеза".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини