Каравеловци днес отпразнуваха своя патронен празник

    Средно училище „Любен Каравелов” отбеляза днес, 25-ти април, тържествено патронния си празник по случай 140-тата годишнината от смъртта му. Учениците изпълниха химна на училището „Хубава си, моя горо!” на поета-патрон.

    Първокласниците на училището, в чест на патрона си, пуснаха десетки балони, които полетяха свободно в небето. С приветствие към всички по повод празника се обърна директорът на училището, Валентин Христов, цитирайки големия родолюбец, общественик и писател Любен Каравелов, че „Без знание, няма свобода!”.

     „61 години постижения на учители и ученици, мотивация и преоткриване на градивността, са гаранция за успехи и стил. Нашето училище обединява всички ученици, родители, бивши и настоящи учители, около обща цел за добрия имидж на СУ „Любен Каравелов”. Нашето училище носи името на писателя, който с много вяра и оптимизъм ни завеща да градим едно достойно бъдеще за достойни хора”, каза в словото си Христов. Той припомни добрите образователни практики, надградени през годините, залагайки на иновативността в преподаването и организацията на учебния процес.

    Преподавателят Ваня Пилева и ученикът Петър Димитров поднесоха венец пред паметната плоча на Каравелов до главния вход на училището. Прочетен бе и поздравителен адрес от името на кмета Иво Димов пред строя. След това каравеловци се поздравиха с музикално дуетно изпълнение. По повод празника във фоайето на училището бе експонирана специална изложба от рисунки, по повод честването, с лика на Каравелов и негова къща.  

    Училището е едно от 27-те училища в България, носещи името на Любен Каравелов. "Успехите ни са много и във всички области. Тази година 12 ученици бяха отличени с финансови стимули от общината, а стотици имаха високи постижения в науката, изкуството и спорта. Гордеем се с постигнатото, и следвайки идеалите на Любен Каравелов да бъдем честни граждани, истински родолюбци и работни хора, ще се стремим към нови върхове", заявиха в края на тържеството каравеловци.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини