Автомобил изпревари друг на пешеходна пътека, блъсна дядо

Изображение 1 от 5

    Възрастен мъж е блъснат днес около 10:20 на пешеходна пътека на булевард “Трети март”, пред заведение за закуски в Димитровград.

    Човекът е пресичал платното на обозначеното за това място, лек автомобил му е направил път, при което е бил изпреварен от друга кола, която е блъснала възрастния пешеходец. 

    От удара възрастния мъж е с комоцио, излязла дясна раменна става и разкъсно-контузна рана на главата.

    Около 13ч. на булевард "Д. Благоев" оново е станал инцидент с пешеходци. 78-годишен водач на "Фиат" приближавайки сигнализирана със знак и маркировка пешеходна пътека не е пропуснал две 15-годишни деца и ги е ударил. Момчетата са с охлузни и контузни рани, без опасност за живота.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Да
      Дааааа
      10 -2
      14:57, 30 май 2019
      Това е пред "хапката". Полицията седи и гледа как колите си спират на забранено за закуски и нищо не прави. Явно трябва да се пресича с повишено внимание извън пеш. пътеки. Да си ползваш предимството на пешеходец е опасно. Редовно спират по Д. Благоев срещу паркинга до кулата, по Р. Ролан. Могат да си изпълнят нормата за глоби само от тези 3 места, но явно не искат
    • 2
      На
      Наблюдател
      6 0
      15:11, 30 май 2019
      Този булевард е труден за пресичане. Би трябвало да има още светофари, които да се направят на зелена вълна, а същевременно с бутон и за пешеходците, особено е трудно през пазарните дни. Жалко за възрастния човек и за водача, който не е предвидил ситуацията.
    • 3
      Ми
      Мина
      9 0
      21:08, 30 май 2019
      Преди седмица потрошиха една жена , пак на тази пътека. Толкова ли е трудно да поставят на това място камера , която да прави и снимки , защото тук нарушенията са през минута.Проблем е да излезеш и на булеварда , защото от спрените автомобили няма никаква видимост. Сигурно от глоби на тарикати ще си докарат колкото НАП от данъци. Но подозирам,че самите служители на КАТ не познават закона.
    • 4
      Йо
      йокин
      0 0
      20:39, 31 май 2019
      На''зебра'',се пресича,най-трудно.Преди два месеца,на''зебрата''пред пощата,пресичах,с велосипед,заедно с възрастна двойка,един автомобил,от далеч ни даде предимство,но друг(с възрастен)водач с бясна скорост,профуча,край нас,буквално на милиметри,от пешеходците.Щеше да стане,голяма ''беля'',ако не бяхме реагирали на време.
    Последни новини