Влюбени събират дарения за пътешествия, защото работата за тях "не е вариант"

Изображение 1 от 2

    Популярна Instagram двойка беше подложена на жестоки подигравки в мрежата. Причина за силното възмущение стана идеята на Елена Енгелхард и на съпруга й Каталин Онк да поискат от последователите си да съберат 10 000 евро, за да могат двамата да заминат на пътешествие в Африка, съобщава 9gag.com.

    Оказва се, че хората са възмутени не от самата идея за събирането на сумата, а от аргумента на влюбените, че за тях печеленето на пари с труд "не е вариант".

    Всъщност аргументът, с който те кандидатстват в мрежата за групово финансиране Go Fund Me, е, че се канят да отведат последователите си на "велико пътешествие" и са им нужни пари, с които да платят за "велосипеди, екипировка, храна и нощувки", както и за интернет и сим карти, за да не спират да информират всички къде са и как се забавляват.

    "Някой би ни казал да си намерим работа като всички останали и да спрем да просим. Но когато имаш влиянието, което имаме ние, върху толкова много хора, търсенето на работа не е вариант", обясняват младежите. Те допълват още, че лесно биха могли да започнат работа като модели, но не го правят, защото не искат да промотират консуматорството.

    Според тях целта на екзотичното им пътуване ще бъде да покажат "красотата на тази планета и на нейните обитатели, но също и грозотата", а целта на цялото приключение ще бъде да постави акцент върху психичното здраве на хората.

    "Досега майка ми ни финансираше, тя работи на две места, и не й остават много пари за самата нея. Не сме й искали пари, но тя е доволна, че може да ни помогне", обяснява Каталин.

    След като обяви идеята си да събира пари от непознати, двойката беше упрекната в много грехове, между които и нарцисизъм. Хората в различни социални мрежи не спират да се възмущават от наглостта на младите епикурейци, които не обичат да работят.

    Източник: avtora.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Зе
      Зевзек
      7 0
      01:16, 21 юни 2019
      Не е луд този дето е изял зелника,ами този дето му го е дал.Докато има овце,ще има и кой да ги стриже.
    Последни новини