Гърците се побългариха, искат 10 евро за първа линия

Гърците прихванаха от българите и вече започват да слагат такса за чадърите на плажа. На бийч бар La Roca,  един от най-красивите плажове, недалеч от България – Амолофи, луксът да сте в непосредствена близост до водата вече ще струва с 10 евро, а на втора линия - 5 евро, пише trafficnews.bg. 

Читатели на медията са съобщили, че надценката се въвежда към касовата бележка в зависимост от мястото, което посетителят е избрал. В цената от 10 евро се включва използването на три големи шезлонга, един малък и един барбарон. 

Оскъпяването е въведено съвсем отскоро, тъй като през изминалата седмица всичко е било постарому. 

Плажът-магнит за нашенците се намира на 2 километра от Неа Перамос по пътя преди Кавала. 

Напливът на българи към южната ни съседка е скочил с 25% спрямо миналата година по същото време.  Като причина да изберат гръцкото море хората посочват по-малко боклуци и по-слабо застрояване.

Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Но
    Нормално!
    12 -1
    21:54, 6 юли 2019
    Докато 99% от българите продължават да поръчват само едно фрапе 5 човека и да крият бири и сандвичи по чантите, и когато сервитьора се махне да ги вадят набързо скришом ще става и по-зле. Гърците виждат какви клиенти имат на среща и противодействат. Успех на всички и бъдете по-добри всеки ден, че малко останахме на тази земя!
    • Гр
      Гражданин
      6 0
      08:11, 7 юли 2019
      Абсолютно правилно. Направо е напаст. Сутрин рано се тича по чадърите на първа линия. Поръчват по едно фрапе и " запазват " чадъра за родата. Влачат се хладилни чанти с бира , сандвичи , домати - пълна селяния. Няма лошол всеки - си има бюджет. Но гърците не са балами. И никой не е . Има колкото искаш свободни зони. Сложи си чадъра и няма проблем.
  • 2
    Лу
    Луд си
    1 -6
    12:29, 7 юли 2019
    Ма нали си плащат скапания чадър ве маняк. Ако ис... Виж коментара
    • На
      Нар
      1 0
      17:36, 7 юли 2019
      Уууууу гейтак заради такива като тебе вдигат цените
    • Но
      Нормално!
      1 0
      06:15, 10 юли 2019
      Не сте прав! Има едно нещо наречено минимална консумация, най-малката която съм срещал е 5 Евро, а в повечето случай е 7 и навсякъде има табели без хладилни чанти и какво ли още не. Гърците са сметнали, че ще направиш много повече от тази минимална консумация, но не са сметнали нашия манталитет. И какво точно му е правилното да вземеш едно фрапе за 3 Евро и да седите 5 човека със скрити бири и домати в чантите? Заради такива като вас, които искат да отидат и да не по харчат повече от 10 лв с горивото ще се вдигат цените навсякъде на гърба на тези които си плащат. Защото когато цените скочат, хората със самдвичите ще лежат на камъните, а хората които плащат ще се натоварват с цените породени от вас. Успех на всички и Гърция не излиза по евтино от България, а просто едно бягство от ежедневието тук!
Последни новини