100-годишнината от потъването на „Титаник”

Светът ще отбележи по много начини трагичната съдба на непотопяемият кораб, който потъна на 15 април преди 100 години, отнемайки много животи, променяйки много съдби, оставяйки много загадки. Ето какво ще видим на телевизионния екран по National Geographic Channel.

 

 

СПАСЯВАНЕ НА „ТИТАНИК” С БОБ БАЛАРД

Неделя, 8.4.2012 г. от 21, 00 ч.

Откриването на „Титаник” през 1985 г. разкри една от най-големите загадки на 20-и в. Но сега, 100 години след трагичното потъване на кораба на първото му пътуване, останките са в опасност. Ще изчезне ли „Титаник” отново? Изследователят от „Нешънъл Джиографик” д-р Робърт Балард ръководи експедиция, открила кораба, и сега поема на индивидуална мисия да спаси най-голямото откритие. Той проследява пътя на „Титаник” от Северна Ирландия до Ню Йорк, среща се с близки на загинали и оцелели и проучва най-сериозните заплахи за бъдещето на кораба.

„ТИТАНИК”: ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ ДУМИ С ДЖЕЙМС КАМЕРЪН

Понеделник, 9.4.2012 г. от 21,00 ч.

Джон Джеймс Камерън и някои от най-прочутите световни експерти по „Титаник” правят най-задълбочения оглед на най-прочутия потънал кораб за всички времена. Камерън е събрал екип от инженери, военноморски архитекти, художници и историци да търсят отговор на оставащите загадки защо и как е потънал „непотопяем” кораб. Досега не е правено такова мащабно разследване. Резултатите му може да променят това, което знаем за последните часове на „Титаник” преди сто години.

 

„ТИТАНИК”: СЛУЧАЯТ Е ПРИКЛЮЧЕН

Неделя, 15.4.2012 г. от 21,55 ч.

Потъването на пътническия кораб „Титаник” остава една от най-неочакваните и загадъчни трагедии, резултат от сблъсъка на човека и природата. На 15-и април 2012 г. отбелязваме 100-годишнината и това предаване ще разкрие и обясни някои изумителни липсващи досега факти за прочутото потъване, отнело живота на много хора. Ако някой мисли, че знае какво е станало, този филм ще му докаже, че може да не сме научили цялата история през последните сто години. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини