Би Ти Ви съди Халваджиян за 10 млн.лв?

Би Ти Ви иска от Магърдич Халваджиян да им върне 10 млн. лева, които медията му платила авансово за ``България търси талант`` и ``Пълна лудница``.

Въпреки че продуцентът твърди, че причината за разрива между фирмата му ``Глобал вижън`` и телевизията са опити за цензура, изглежда, че конфликтът всъщност е за пари, пише hotnews.bg.

От Би Ти Ви настояват също така Магърдич да им даде съгласие, за да обявят публично съдържанието на договорите, които двете страни са сключили. Въпреки че ``Глобал вижън`` първоначално се съгласи, фирмата все още не е изпратила пълномощно това да се случи. Ако не го направи, телевизията се кани да даде под съд Магърдич и Сие за клевета.

След скандала със свалянето от ефир на ``Господари на ефира`` и ``Пълна лудница``, Би Ти Ви заявиха, че причината за конфликта е нелоялното отношение на фирмата. Медията призна, че в основата за спора са крупни финансови интереси.

Би Ти Ви настояха Магърдич да се оттегли от рейтинговото шоу ``България търси талант``, за да наемат друг продуцент, който да довърши втория сезон на предаването. Въпреки това обаче, явно телевизията и продуцентът са успели да се споразумеят. Халваджиян остана в журито на полуфиналите.

Междувременно, продуцентското дуо Димитър Митовски и Димитър Гочев се разграничиха от колегите си от ``Глобал вижън``. Създателите на ``Стъклен дом`` присъстваха на пресконференцията на Халваджиян по повод скандала.

Двамата обаче признаха, че отишли от любопитство. Димитър Митовски заяви, че на мястото на Маги Халваджиян, би спрял всичките си продукции от Би Ти Ви.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини