Огласиха критериите за избор на учител на годината

Критериите, по които са избрани тазгодишните носители на приза "Учител на 2012 година в община Димитровград" огласиха пред журналисти от Община Димитровград. Експертът в "Хуманитарни и социални дейности" Валери Славов коментира, че за да има прозрачност, номинираните са дошли с препоръки от страна на дирекщорите на школата. Общи 16 са били предложените за награда учители от детски градини и училища в общината.

Комисията се е запознала с постиженията на преподавателите през последната учебна година. Обърнато е било внимание на работата на номинираните с децата и учениците - ползването на интерактивни методи, ангажимент с ученици в риск и такива със специални образователни потребности, класиране на призови места в състезания и олимпиади, лични творчески изяви и др.

В комисията влизаха секретарят на Общината Венета Стоименова, главните експерти в "Хуманитарни и социални дейности" Валери Славов и Мина Стоянова, общинският съветник и председател на комисията по образование Тодор Тодоров и директорът на СОУ "Любен Каравелов" Валентин Христов.

Припомняме, че отличието "Учител в детска градина" тази година получава Надежда Димитрова от ОДЗ №2. Йорданка Първанова от СОУ "Любен Каравелов" бе избрана за учител в начален етап.

Преподавателят по математика от димитровградското ПМГ Йорданка Коджабашева спечели в категорията "Учител в прогимназиален етап.За постигнати успехи в обучението в гимназиален етап в същата категория бе отличена учителката по физика и астрономия Стефка Иванова от ЕГ "Д-р Иван Богоров". Деец на културата за 2012 година е хореографът Тихомир Митев. Отличените ще получат своя приз на тържеството на 24 май.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини