"Под прикритие" с номинация за наградата "Еми"

Сериалът на БНТ "Под прикритие" е селектиран за участие в най-престижната надпревара за световните телевизионни награди "Еми".

До момента няма български филм, който да е покрил изключително високите критерии и да е влязъл в битката за това отличие. Сериалът на БНТ "Под прикритие" ще влезе в телевизионно съревнование за наградата Еми в категорията - Драматичен сериал.

Селектирането на продукцията е първи подобен успех за българското телевизионно кино. Номинациите ще бъдат обявени на 8 октомври на пресконференция в рамките на МИПКОМ в Кан, а бляскавата церемония по награждаването е през ноември месец в Ню Йорк.

Предстои "Под прикритие" да премине през тежки 2 етапа на гласуване от световна мрежа от експерти и борда на академията "Еми". Признанието за сериала идва на фона на широкия световен пазарен интерес към него - преди дни беше представянето му от Лаянсгейт за Северна и Латинска Америка. Джаро и компания ще привлекат погледите и на публиката в Китай, Япония, Южна Корея и Централна Европа.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини