Върнаха децата заразени със СПИН в "Асен Златаров"

Заразените със СПИН четири деца са прибрани обратно в социалния дом, в който са пребивавали. Това съобщи заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Даринка Янкова, цитирана от БНР.

Петото заразено дете все още се издирва. На този етап изследванията не са открили други заразени деца от социалното заведение. В дома се прави сериозна проверка от екип от експерти от социалното министерство, Агенцията, здравни медиатори и друг, стана ясно от думите на Янкова.

Приоритет са ни децата, за да видим при какви условия се отглеждат. Подкрепят ни и неправителствени организации. Нужен е контрол, но трябва и подкрепа. Трябва да се създаде организация така, че с децата в "Асен Златаров" да се занимават повече специалисти, за което мислим поне на този етап, коментира тя.

Елена Кабакчиева от фондация "Здраве и социално развитие" заяви, че през последните 7-8 години десетки неправителствени организации работят с рискови групи и успяват да намалят броя на заразените със СПИН.  Тя добави, че почти всички експерти от подобни организации в София са съсредоточени сега в дома "Асен Златаров".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини