Днес сме под влиянието на черната луна, астролог прогнозира неспокоен петък 13-ти

Петък 13-ти е! Наричан още сред хората "черен петък", този ден е известен като злощастен не само в България, но и навсякъде другаде по света.

Народната митология бързо възприема нещастията и по-трудно - хубавите моменти, поради което и в българската национална мисъл петък 13-ти придобива голяма популярност за кратко време. Като се казва кратко, все още никой не знае кога за първи път петък 13-ти е обявен за ден на фаталистите.

Символика на числата

Числата са играели важна роля в човешкия живот. Още от дълбока древност е имало сакрални числа. За българите (и не само) подобни са били примерно числото три - символ на трите измерения - подземно царство, наземно и небесно, по-късно подобен смисъл придобива и в християнството, но там числото три е свещено и заради Св. Троица - Бог, син и Св. Дух. Числото четири също има сакрален смисъл поради значението му на четирите посоки на света. Седем се смята също за добра цифра, тъй като е съчетание между предните две. Числото 12 е символ на хармонията и пълната затвореност, символизира затварянето на цикъла и началото на нов.

Защо 13 да е фатално?

Ако дадено число не е сред свещените, това в никакъв случай не го прави фатално. Защо числото 13 и то точно в ден петък е станало толкова злощастно? Съществуват няколко хипотези по този повод

Петък 13 Хипотеза 1

Според нумеролозите числото 13 „страда“ заради неговата позиция след 12. Има 12 месеца в година, 12 зодиакални знаци, 12 богове на Олимп, 12 племена на Израел, 12 апостоли на Исус. В картите Таро 13-ата е картата на смъртта.

Петък 13 Хипотеза 2

Още в древен Рим, по времето когато магията е била позволена и била загадъчно чудо, магьосниците се събирали в група по 12 и никога повече, защото вярвали, че 13 е смъртта

Петък 13 Хипотеза 3

В по-ново време ясно се откроява датата 13 октомври 1307 година, когато по нареждане на френския крал Филип IV и папа Климент V биват арестувани Жак дьо Моле, Великият Магистър на Ордена на тамплиерите, и хиляди рицари от ордена. Подложени на ужасни изтезания, те направили самопризнания по обвиненията в ерес, содомия и всякакви други престъпления. Стотици били изгорени на клада, други били екзекутирани по-късно. От този ден нататък петък 13-ти е смятан за лош и нещастен ден от последователите на тамплиерите.

Петък 13 - Интересни факти

Правени проучвани показват, че дори и днес в съвременното общество над 80% вярват, че петък 13 е фатален ден.

Интересно е да се посочи, че голяма част от небостъргачите в САЩ нямат 13 етаж. 13 етаж липсва и в някои хотели, които дори нямат стая с номер 13. Явно суеверни са и от Формула 1, където няма болид с този фатален номер. Много любопитен факт е, че на 13.04.1970 совалката Аполо 13, предназначена за мисия о Луната се взривява. Правено е проучване, според което едни от най-известните серийни убийци са с 13- буквени имена.

Астролог смята, че петък 13-ти може да се окаже неспокоен ден.

„От гледна точка на астрологията и нумерологията, този петък, и особенно първата му половина, няма да е благоприятен”, коментира за Интерфакс ръководителят на Руско астрологическо училище Александър Зараев. Той поснява, че след 11 юли започват дните на т. нар. „черна луна”, а на 19 юли ще има новолуние.„В последната фаза на Луната трябва да сте по-внимателни по отношение стари дългове и задължения. На 13-то число не трябва да обещаваме нищо, всеки ангажимент ще бъде трудно изпълним. На 13-то число е по-добре да се приключват дела, като подписване на договор, без да се отлагат за следващата седмица’, казва Зараев.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини