Димитровградски съветници посетиха община Кърджали

Председателите на Общинския съвет в Димитровград и Кърджали Стефан Димитров и Райф Мустафа

23-ма общински съветници от Димитровград посетиха община Кърджали в рамките на двудневен семинар, организиран там.

По информация на канцеларията на Общинския съвет, местните парламентаристи са се срещнали с председателят на ОбС-Кърджали Раиф Мустафа, зам.-кметът по образование, култура и социални дейности на община Кърджали Елисавета Кехайова, секретарят на Общината Сезгим Беки.

Димитровградските гости са разговаряли още с председателят на сесийната група на ДПС в тамошния парламент Расим Муса, с Елван Гюргаш, която е председател на комисията по бюджет и финанси и Стефан Ангелов- представител на сесийната група на БСП – Кърджали.

За проблемите на двете общини -Димитровград и Кърджали е станало дума на срещата. Обезлюдяването на селата е един от наболелите за разрешеване въпроси на Кърджали, е станало ясно по време на разговорите . Както и производството на тютюн, което по думите на кърджалийскаа управа замира.

Гостите и домакините са разменили информация относно инфраструктурни, социални, здравни и културни проекти в двете общини.

В рамките на втория ден от визитата димитровградските парламентаристи са посетили  Регионалния исторически музей и са се срещнали с с отец Боян Саръев в манастирски комплекс „Успение Богородично”. Темата на беседата със свещеника бе „Нравствената политика в България”, поясниха от канцеларията на председателят на ОбС.    

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини