СУПЦ-Димитровград става защитено жилище?

СУПЦ-Димитровград може да стане защитено жилище, стана ясно на сесия днес

Социално учебно-професионалният център в Димитровград може да бъде трансформиран в защитено жилище.

Тази идея лансира на днешната сесия кметът Иво Димов. Той съобщи, че от седмица с три бройки е намален капацитета на центъра, където в момента се обучават близо 30 социално-слаби лица.

Изявлението на градоначалника дойде в отговор на въпрос на червеният общинар Сашо Спасов, който попита Димов какво ще се случва със СУПЦ-Димитровград.

Кметът заяви, че все още няма точно и ясно решение за бъдещето на социалното предприятие, но вероятно капацитета му ще бъде намален с още 3 бройки към края на годината.

"Политиката на правителството е за закриване на подобни центрове и транформирането им в друг вид социална услуга", каза Димов.

Димитровградските общинари дискутираха бъдещето на СУПЦ по време на точката за приемане на годишен план за изпълнение на общинската стратегия за развитие на социалните услуги през 2013 година.

Отхвърлено бе предложението на Спасов от БСП, от предложения документ да отпадне частта, касаеща СУПЦ. 

Според председателя на ОбС Стефан Димитров, ръковоството на СУПЦ трабва да е по-дейно и активно в посока набиране на нови потребители.

Кметът Димов контрира, че капацитета на центъра е запълнен на максимум, а управителят си върши добре работата.

След прехвърчалите реплики  последва гласуване, с което плана за изпълнение на Общинаската стратегия бе приет с 28 гласа "за" и 1 "въздържал се".

28 съветници подкрепиха плана на общинската страгетия за развитие на социалните услуги

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини