32 разрешителни издадоха за димитровградския панаир, сред тях за къща на ужасите

И надуваеми атракциони ще радват децата в парк Марица по време напанаира

Пропускателен режим за търговци, разположили обекти в парк "Марица" по време на празника на града ще бъде въведен тази година.

За това предупредиха днес от дирекция "Общинска собственост", като уточниха, че до вчера са издадени 32 разрешителни за извършване на търговия. Данните изнесе пред журналисти експертът Йордан Младенов.

Специални пропуски за парка ще получават автомобилите, които ще снабдяват със стока заведенията и сергиите. Няма да бъдат допускани други коли по време на панаира, категорични са от Общината.

Ежедневно ще се следи да няма самонастанили се търговци, затегнат ще е контрола и върху качеството на предлаганите по кръчмите храни. За последното ще бдят инспекторите от Агенцията по безопасност на храните.

Четири ще бъдат заведенията за обществено хранене в парка, заявление е подал пети предприемач, но към момента не е платил таксата си за настаняване.

Осем ще са сергиите с мекици, понички и палачинки, седем - тези за захарни изделия. На седем места ще се продават детски играчки,  бижута - на едно място.

Ще има два павилиона за дюнери, варена царевица ще се търгува на девет места, на четири места ще се продават любимите на децата пуканки.

Виенско колело, гондола, скутер са само част от люлките, които ще веселят малки и големи в парка. Няма да липсват и блъскащите колички, бънджи, стрелбище, паратропер, а също и къща на ужасите. Общата бройка на атракционите е 22.

И виенското колело ще бъде част от празника на родния край тази година

Както писахме, панаира започва от 27-ми август, но общината прави отстъпка на търговците и те ще могат да посрещат клиенти още тази събота и неделя без да са платили наем.

С 60% повече в сравнение с 2011 г. са настанилите се в парк "Марица" предприемачи, отчетоха още от дирекция "Общинска собственост". Очакванията са за един силен и добър панаир, коментира още Йордан Младенов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини