Канят собственици в Габера да премахнат строежи от уличната регулация

Собствениците в кв."Габера" трябва до април догодина да премахнат доброволно съоръжения, попадащи в уличната регулация

Доброволоно трябва да премахнат попадащите в уличната регулация огради, сгради и съоръжения, собствениците на имоти в димитровградския кв."Габера", като това трябва да се случи най-късно до 16 април идната година.

От отдел „Устройство на територията, кадастър и регулация” в Община са категорични, че от 16.04.2013 г. ще започне принудително премахване на попадащите в обхвата на уличната регулация строежи, които не са премахнати доброволно.

Това ще става за сметка на собствениците на поземлени имоти, в чиито граници са попадали строежите преди влизането в сила на уличната регулация, уточняват от отдела.

Освобождаването на трасето на бъдещите улици се налага заради влязлата в сила улична регулация. Така се осигурява и достъп на органите на аварийните служби и спешна медицинска помощ, както и за присъединяване на потребители към мрежите на техническата инфраструктура, проектирането и  изграждането на такава.

 Повече информация и справки жителите на "Габера" могат да правят на телефони: 0391/6-82-59; 0391/6-82-60; 0391/6-82-65; 0391/6-82-61,  или в стаи с номера 73, 74, 76, 77 – Павлина Петрова, техн.Николина Райнова, техн.Руска Генова, инж.Атанаска Монева, инж.Симеон Симеонов, инж.Николай Ников.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини