Академията за таланти в Димитровград получи дарение

Академията за таланти се сдоби с обзавеждане от хасковска фирма

Академията за таланти в Димитровград днес получи дарение от известна хасковска фирма. Тя предостави обзавеждане на залата, където се помещават различните форми на обучение.

От това лято насам Академията за изкуства се помещава в сградата на бившата ясла на градина "Йорданка Чанкова" на ул."Вл.Поптомов" №2

Благодарности за придобивката и оформянето на мястото за работа с деца, отправи днес Маргарита Дякова от Академията за таланти.

Тя не скри, че облика на залата е резултат от добрината на много хора и фирми, помогнали за ремонта и освежаването с керамика, бои, тапети и др.материали.

Готово е вече и керамичното пано с логото на Академията за таланти, която ще отбележи 5-ти рожден ден.

Припомняме, че преди появата на Академията, съществуваше Лятна академия на изкуствата под шапката на Асоциацията на читалищата.

От миналата година Академията за таланти вече е самостоятелна организация, поясни Дякова.

В момента формите набират деца и правят промо занятия в различни области- спортни танци,  фотография, класически балет, приложни изкуства и др.

"Групите все още се сформират, до този момента 15 са децата, записани в профила "Изобразително и приложно изкуство", които работят от месец" , поясни ръководителят. Академията вече разполага с група по йога за майки, бащи и деца.

"Всяка от петте школи в Академията ще има свои облик, убедена е Дякова. Тя се похвали, че тази по спортни танци ще води Силвия Трендафилова от Хасково. Привлечени са специалисти и при обучението на децата в останалите форми.

От фирмата- дарител се увериха лично дали е пристигнало дарението
Маргарита Дякова показва паното, емблема на Академията

Академията се помещава в сградата на ул. Вл.Поптомов" №2

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини