800 танцьори от България посреща утре зала Младост

Балетна школа "Галаксико" е сред фаворитите на "България танцува"

800 участници ще мерят сили в стартиращия в събота, 10 ноември в Димитровград национален конкурс "България танцува".

Организатори на събитието, което ще се проведе в Спортна зала "Младост" са Общината и Детски и Младежки център.

Общо 34 колектива от различни градове на страната ще се включат в надпревата, която ще е в три стила - класически, характерни и съвременни танци.

Участниците са от Велико Търново, Хасково, Крън, Казанлък, Благоевград, Меричлери, Гълъбово, Свиленград, Варна, Пазарджик, Устина, Елена, Несебър, Разград, Симеоновград, Пловдив, Димитровград, Шеиново, Стара Загора, Харманли.

Над 310 танца ще бъдат изпълнени в рамките на фестивалните дни - 10 и 11 ноември, разказа пред журналисти днес ръководителят на "Галаксико" и главен инициатор Тихомир Митев.

Журито ще бъде от професионалисти. Начело ще е Хикмед Мехмедов, който е преподавател в Академия по изкуствата в Пловдив и директор на балета към Бургаска народна опера.

Като членове са включени Антоанета Алексиева - главен балетмайстор на Музикален театър "Стефан Македонски" и примабалерината Петя Вънева.

Фестивала започва в 9:00 утре, официалното откриване е в 11:00 часа.

400 лв. е наградата за победителя в "България танцува", класиралият се на 2-ро място ще бъде награден с 300 лв., а за третото място е предвидена награда от 100 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини