Семейство мечтае за дете, димитровградчани могат да помогнат

Димитровградчани могат да помогнат на Валери и Антоанета да сбъднат мечтата си, като посетят концерта идната сряда

Едно димитровградско семейство се нуждае от подкрепа. Антоанета и Валери от години се надяват да сбъднат мечтата си - да имат дете. Опитите им в тази посока продължават вече 5 години. Тогава за пръв път те посещават клиника за ин витро процедури.

Два от опитите, които правят там, плащат със собствени средства, което им коства близо 15 000 лв. Осигуряват ги с помощта на свои близки и банкови кредити, които изплащат и до днес, разказва семейство Стефанови.

Те обаче не довели до положителен резултат. Последвали още три, финансирани от Фонда за асистирана репродукция.

Единият бил успешен. При това, както често се случва - близнаци! Радостта на семейството  трудно можела да бъде описана с думи! Но след три месеца надежда, по необясними причини губят бебетата.

Шокът и разочарованието и отчаянието ни покориха за дълго. Затворихме се в дома си сами с болката, спомня си днес Антоанета.

И допълва: "С подадената ръка от нашите родители, от близките и приятелите ни, сега намерихме сили отново да опитаме. Времето ни притиска, защото неумолимо следва своя ход и с всяка изминала година шансовете да сбъднем своето Рождество, да имаме дете, да сме родители, намаляват.

Затова събрахме строшената ни на парченца мечта и сили да я изречем на глас. Преодоляхме страховете си и сме готови да разкажем за своя проблем и своята болка. Не е лесно, но… вяра и надежда още имаме. Финансовите ни възможности се изчерпиха, признава още Тони.

Мечтата на Валери и Тони е да имат дете

Жената успява да надмогне болката и иска отново да опитат с ин витро. Този път, при считаните за най-добрите специалисти в страната- лекарите Стаменов, Шефкетова и Персенска в София. Одобрени са от тях за процедурата и дори имат насрочена дата- 22 февруари 2013 г. За целта обаче им е необходима непосилната за тях сума- 8 000 лв.

"Зная го със сърцето си, усещам, че този наш последен шанс ще сбъдне мечтата ни и ще имаме своето детенце. Имам в себе си толкова много любов и толкова искам да му я дам", разказва Антоанета.

Категорична е, че има сили да издържи отново всички нелеки медицински процедури и физическата болка не я плаши. Готова е да я понесе в името на това да сбъднат мечтата си.

Тони казва: Окуражени от близки и приятели се решихме да поискаме вашата помощ, мили хора! Да се обърнем към всички семейства, богати със своите деца! Към майките и бащите, бабите и дядовците, които имат своите рожби!

Семейството разчита на добротата и съпричастността на хората, за да събере тези пари.

Така се родила идеята и за първата благотворителна проява- концертът „Дари Рождество”, който ще бъде в Деня на християнското семейство- 21 ноември, от 18 часа, в спортна зала „Младост” в Димитровград.

Проявата е съвместно с Фондация „Подари усмивка”, подкрепата на община Димитровград, мотоклуб „Викингите” и безвъзмездното участие на: GRAND ILLUSION, SPIDER, UNDER BUILDING, формация STREET DUST, БЕТИНА И ДЕНИЦА, ЕЛЕОНОРА СТАЛЕВА и децата от Център за настаняване от семеен тип, които този ден ще празнуват първия рожден ден на центъра.

Цената на пропуска е 4 лв., той може да бъде закупен от офиса на фондация "Подари усмивка", който се намира на бул."Раковски" 16, (бившият "магазин Детски свят”), етаж 1, офис 3.

Пропуски може да се вземат и на място в Спортна зала "Младост", преди началото на концерта.

Семейството е открило и специална дарителска банкова сметка, средствата от която могат да бъдат ползвани само целево и преведени директно в болницата за ин витро процедурата.

Декларирали сме, че ако събраните в благотворителната ни кампания пари се окажат повече от необходимите за нашето ин витро, то остатъкът ще бъде преведен от банката във Фонда за асистирана репродукция, увери Антоанета.

Дарителската банкова сметка е: АЛФА БАНКА - КЛОН БЪЛГАРИЯ IBAN : BG80CRBA98981030026291 BIC CODE : CRBABGSF

Семейство Стефанови вярва, че ще срещне още и още съпричастност! Че с подкрепата на много хора, със силата на тяхната доброта, човечност, милосърдие, добра мисъл, дума и щедрост, ще сбъдне мечтата си за ин витро Рождество!

Благодарим на всички, които до този момент ни повярваха и са с нас! Дано чудото на Рождество се случи, когато не сме сами в надеждата си, завършват разказа си Антоанета и Валери. И вярват, че с помощта на добрите хора тази история ще продължи с поне едно дете…

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини