Тийнейджъри се взеха, осъдиха родителите

Четири осъдителни присъди произнесе съдът в Кубрат за родителите, взели решението непълнолетните им деца да живеят на съпружески начала. Трима от тях ще плащат глоби от по 1000 лв., а бащата на момичето получи условна присъда, тъй като е осъждан за друго престъпление.

Делото е гледано по съкратената процедура. Подсъдимите са признали вината си пред съда. И четиримата са от град Завет, семействата са приятелски, гостували са си едно на друго, така двамата тийнейджъри се опознали и започнали връзка, съобщи агенция Крос.

През февруари тази година 15-годишното момче и 14-годишното момиче обявили на родителите си, че искат да живеят под един покрив - в дома на момчето. Двете фамилии се съгласили, направили годеж, осигурили средства за ремонт на стая в дома на момчето, в която заживели децата им.

За улесняване на непълнолетни деца да живеят съпружески, без да са сключили брак, законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до две години, или пробация. Заради чистото съдебно минало на тримата подсъдими, самопризнанието им и съдействието, което оказали при разкриване на истината, родителите на момчето, съответно на 39 и 36 години, са санкционирани с глоба от по 1000 лв. за всеки, същото е наказанието и за 35-годишната майка на момичето. Присъдата за 44-годишния баща на момичето е 4 месеца "лишаване от свобода" със срок на отлагане 3 години.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини