Алековци показаха таланти в седмица на изобразителното изкуство

Седмица на изобразителното изкуство провокира талантите в ОУ "Ал.Константинов"

Седмица на изобразителното изкуство си спретнаха в димитровградското ОУ "Ал.Константинов".

Причина станаха резултатите от състезанието „Аз рисувам”, организирано от образователното министерство и сдружението на българските начални учители.

 Половината от общо 50-те участници получиха максимален брои точки- 50 и добиха правото, при още един максимален резултат на следващите състезания, да участват в Националното финално състезание в София през април.

 

 

 

Част от инициативите в седмицата на изобразителното изкуство бе кът, подготвен от преподавателят по рисуване Лилия Радкова.

Тя подреди и самостоятелна изложба с рисунките на Добромир и Марин Михайлови, които спечелиха общинска стипендия в раздел "Изобразително изкуство".

 Друг преподаватели - Цв. Тодорова  и Петя Миткова подготвиха самостоятелни изложби под надслов „Аз обичам да рисувам” с творби на най-добрите художници от 4 в и 4 г клас.

С направеното от децата в седмицата, посветена на това изкуство бяха украсени и самите класни стаи.

По проект BG051PO001 – 3.1.06”Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” възпитателите в начален етап направиха изложба „Детско творчество” с рисунки на учениците от ПИГ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Своит творби показаха третокласници

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини