Galaxy S3 e по-добър от iPhone 5

Редакторите на cnet.com (може би най-големият сайт за електронни устройства) класираха най-важните 10 нови джаджи и технологии, появили се през 2012 г. и оформили облика на цяла индустрия. Сайтът публикува Топ 100 на технологичните събития през годината, но ние ще ви представим само част от тях, може би най-важните.

 

1. Samsung Galaxy S3

Трябваше да минат години доминация на iPhone, но Galaxy S3 се изправи в пряк двубой срещу iPhone 5. И го свали от трона. Със сигурност ще даде голям принос към това Android да отчете 50% пазарен дял в края на годината, каквито са прогнозите на специалистите. (За сравнение миналата година Android телефоните държаха 22,7% от пазара, докато Symbian – 37,6). GS3 е истински глобален телефон, предлаган почти във всяка точка по света. Той е с голям екран, 8-мегапикселова камера, 4G LTE или HSPA+ съпорт. И най-важното – достъпна цена, превръщаща го в героя на cnet.com.

 

2. iPhone 5

Низ от гръмки слухове подгряха дългоочакваната поява на iPhone 5, като самият му дебют се превърна в световно събитие. В крайна сметка той бе пуснат в продажба през септември, почти шест години след оригинала и определено оправда очакванията. Очакваният 4G LTE и високият подобен на перо дизайн го правят желано техно бижу, но все пак и на сериозна цена.

 

3. Google Nexus 7

На пазара има доста 7-инчови таблети, но появата на Nexus 7 остави всички в миманса. Интуитивният Android 4.2 OS таблет с 1280 x 800-пикселова резолюция и цена около 400 лв. е най-добрият малък таблет на пазара.

 

4. iPad Mini

iPad Mini се появи толкова късно на пазара, че конкурентите му вече имаха сериозна преднина. Догонването на Nexus 7, Kindle Fire HD и Nook HD се оказа тежка задача за Mini, особено с по-ниската резолюция на екрана и значително по-високата цена спрямо конкурентите. Нареждаме го на четвърто място заради малко по-широкия екран, невероятно малката му маса и красив дизайн.

 

5. Motorola Droid Razr Maxx

От толкова много смартфони, появили се тази година, защо CNET бе сложил в Топ 5 телефон от миналия януари? Отговорът е: заради невероятната му батерия. В тестовете на cnet.com за издръжливост, батерията на Razr Maxx е с близо 30% по-добра от тази на най-близкия конкурент. Освен това телефонът бе ъпдейтван с Ice Cream Sandwich OS, като в гамата бе добавен и HD близнак. Редакторите на CNET твърдят, че това е един от най-добрите телефони на парара.

Технологиите, които според CNET променят облика на индустрията, са:

Windows 8

Samsung Galaxy S3

Microsoft Surface

Google Nexus 7

MakerBot 3D Replicator.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини