Учител спаси 8-годишно детенце от куршумите на Адам Ланза

8-годишно момченце е било спасено от учителя си по време на стрелбата в САЩ, при която 28 души бяха убити, от които 20 се деца. Инцидентът стана в „Санди Хуук" в Нютаун, Кънектикът. Спасено 8-годишно дете и майка му благодариха пред камерите на учителя, който опазил детето от куршумите. "Искам да благодаря на учителя, който го опази от куршумите. Той му спаси живота", казва майката Лу Йънг пред WCBS.

Учителят ни изведе от класната стая по време на стрелбата, свидетелства детето. Видях мъж, който ритна вратата и влезе в класната стая, разказва още детето.

За убиеца Ланза съседи на семейството дават психологически портрет със следните изказвания:"Той бе сериозно притеснено дете. Със сигурност имаше големи проблеми. Получаваше и пристъпи на гняв”, каза източник, близък до семейството, пожелал да запази анонимност. По думите на приятели и представители на властите Ланза е страдал от Синдром на Аспергер – вид разстройство на личността и това е измъчвало разсъдъка му. Той е имал трудности при общуването и понякога е бил нестабилен, но в същото време и много умен.Дългогодишен приятел на семейство Ланза твърди, че Адам е страдал от състояние, при което не е могъл да чувства болка. „Преди години, когато той играеше в отбора по бейзбол, всички много внимаваха той да не падне, защото можеше да се нарани и да не го усети. Адам имаше много психични проблеми”, пояснява той.Бивш съсед припомня, че Адам е бил много шумно и необуздано дете и е взимал лекарства за това. А член на семейството потвърди, че Адам е имал форма на аутизъм, съобщава в. „Вашингтон пост”.Родителите му – Нанси и Питър Ланза, са се развели преди десет години. Майка му, учителка в Санди Хук, останала в семейната къща заедно с двете момчета – Адам и Райън. Това разказва бившият съсед Райн Крафт на 25 г. Разводът нанесе голяма травма на момчетата, добавя той. Той разказа още, че когато майката Нанси излизала навън на вечери с приятел, оставяла момчетата той да ги гледа, защото по-големият брат Райън не е могъл да обуздава немирния Адам.
„Той имаше изблици на раздразнение. Но не беше предразположен да причинява насилие”, припомня си Крафт. „Децата бяха наистина депресирани от развода”, подчертава още бившият съсед, който сега живее в Хобокен.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини