Наградиха победителите в Коледното математическо състезание

Депутатът от ГЕРБ и шеф на Съюза на математиците в Димитровград Катя Чалъкова награди част от победителите

Най-добре класиралите се учасници в Коледното математическо състезание в Димитровград бяха наградени на церемония в зала "Гросето". Общо 391 ученици от 1-ви до 12-ти клас мериха сили в надпреварата, която се проведе миналата събота.

От тях 119 бяха първокласници, като 20 от децата получиха грамоти и подаръци. Сред наградените първолаци има и такива, постигнали максимален брой точки като Недялко Димов и Георги Георгиев.

С думи на благодарност към учителите, децата и родителите за подкрепата и помощта се обърна депутатът Катя Чалъкова, която е и шеф на съюза на математиците в Димитровград.

Отличени бяха и възпитаници на по-горните класове, сред тях медалистката от международната олимпиада по астрономия Кристина Кирова от ПМГ"Ив.Вазов" , Марио Каменов от същото училище и единайстокласничката Мина Гочева.

Зала "Гросето" бе препълнена от желаещи да присъстват на церемонията родители, учители и деца. Следващото предизвикателство към любителите на математиката в Димитровград ще бъде през март и април 2013 година, поясни секретарят на СМБ тук Антоанета Шаркова.

Катя Чалъкова благодари на децата, учителите и родителите за подкрепата в подобни състезания
Директорът на СОУ "Л.Каравелов" Валентин Христов също отличи участниците

Първокласниците бяха най-развълнувани от награждаването

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини