Славейковци с най-много стипендии за даровити деца през 2012 г.

От ОУ П.Славейков са най-много от наградените даровити деца през втората сесия за 2012 г.

70 деца и ученици от Димитровград ще получат стипендии съгласно Общинската наредба за стимулиране на талантите на церемония в зала "Гросето" след седмица.

Финансовите стимули ще бъдат връчени от кмета Иво Димов и ще бъдат придружени от грамоти, съобщи днес експертът, отговарящ за Образованието в Общината Антоанета Шаркова. Това е втората сесия на отличените за 2012 г. таланти от Димитровград, участвали в различни състезания.

Най-много са наградените от ОУ "П.Славейков", където стипендии получават 24 деца. 9 са отличените от ОУ "Ал.Константинов", 12 са изявените ученици от ПМГ "Ив.Вазов". Финансови стимули ще има и за 7 възпитаници на ЕГ "д-р Иван Богоров", такива ще вземат и 4 деца от СОУ "Л.Каравелов", а също и 2-ма ученици от ПГ "Капитан Петко войвода".

Стипендия е предвидена и за деце от ЦДГ №1, филиал "Роза", уточни Шаркова. Тя припомни, че сумите варират в рамките от 50 до 240 лв. взависимост от постиженията на децата и учениците в регионални, национални и международни надпревари.

23 са наградените в раздел "Наука и техника", 20 са тези от сферата на "Изкуство и култура", а за други 27 деца има парични стимули за успехи в спорта.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини