България с ново лого, налагането на бранда започва от септември

Налагането на националния туристически бранд "България" ще започне от септември 2013 г. Това каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на представянето на новото лого на България като част от проекта за туристически бранд "България".

Трябва да се разработят в момента комуникационните мероприятия, които са предвидени и информационно-рекламни материали, които ще бъдат разработени. Проведени са тестове на 4 визуални концепции в 11 държави, за да се избере тази концепция спрямо резултатите от проучванията.

Логото е само визуалният ефект от цялата свършена работа, обясни Маринов. По негови думи е разработена национална бранд стратегия за националния туризъм. Проектът за изготвянето на туристическия бранд "България" струва 1 400 000 лв. – това е сумата, предложена от изпълнителя. По Оперативна програма „Регионално развитие” са отпуснати 2 800 000 лв. за изготвянето на туристическия бранд.

Логото и слоганите към самия бранд са за национален туристически бранд, а розата е бранд на държавата и тя си остава, подчерта Маринов. „Розата, която е в момента – има различни тълкования на това какво е. Тя си остава лого на страната”, каза заместник-министърът на икономиката.

След регистрация в платформа, която ще бъде пусната през март, всеки ще може да ползва логото и слоганите на бранда без ограничения.

Очаква се възходящо развитие на туризма през 2013 г. според данни на туроператорите, заяви Маринов, цитиран от Фокус. „За конкретни цифри ще можем да говорим след края на март. Що касае бранд стратегията – това е стратегия с хоризонт 10-15 години”, каза Маринов.

„За първите 5 години очакваме около 25% ръст на туристите, на приходите. След изпълнението на самата стратегия – заложените резултати са за удвояване на сегашния обем чуждестранни туристи, които посещават България”, каза още Маринов.

Той посочи, че идеята на самия бранд е, че той включва палитра от конкретните предимства на България като дестинация. Има елементи за слънце, за роза, за море, за планина, за културно наследство. Самите 10 подбранда – те също се отличават по цвят и елементи в тях, обясни Маринов.

По думите на заместник-министъра на икономиката идеята на бранда е да накара турист, който е бил в България, да се върне отново да я разгледа. Има множество елементи в самото лого, които отразяват многоообразието от възможности на България като туризъм, каза още Маринов.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини