Андон Роков временно поема ДКЕВР

Андон Роков ще бъде временно изпълняващ длъжността председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) до определяне на титуляр, реши правителството.

Кабинетът днес е приел предложението за освобождаване на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев, който подаде оставка. Причина за решението бе неизпълнението на ангажиментите на България, свързани с Третия енергиен пакет, и наказателните процедури към страната ни от ЕК.

Андон Роков е член на ДКЕВР. Той е юрист, показва справка в сайта на агенцията. Завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Има дългогодишен опит в областта на енергетиката и търговското право. Бил е зам.-главен юрисконсулт на "Булгаргаз" ЕАД, синдик и адвокат. Владее руски и френски език.

Вчера финансовият министър Симеон Дянков коментира оставката на Семерджиев с думите, че в работата на ДКЕВР през годините се виждала нерешителност при вземането на трудни решения, която с времето се е натрупала.
Това, според него, не е заради липса на политическа воля в правителството, а заради практиката в комисията трудните решения да се отлагат във времето, докато не ескалират. Като пример вицепремиерът посочи, че проблемът с цената на зелената енергия е бил ясен още през 2007 г.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини