27 °C

СУПЦ -Димитровград се превръща в две защитени жилища

Със свое решение общинарите закриха СУПЦ и го превърнаха в две защитени жилища

Социално-учебно професионалният център в Димитровград бе закрит с решение на Общинският съвет.

На негово място ще бъдат създадени две защитени жилища с общ капацитет от 18 души и Център за временно настаняване с капацитет 20 места.

Предложението за трансформацията направи в докладна до ОбС кметът Иво Димов. В нея той се мотивира, че с промяната ще се даде възможност потребителите на СУПЦ към момента, да ползват социалната услуга по-дълго.

В момента в центъра има 28 потребители, а там работят 13,5 души персонал. След три годишно обучение обаче, ползващите услугата трябва да напуснат СУПЦ, посочва още градоначалникът.

Според докладната, недовършеното общежитие до сградите на СУПЦ на бул."Д. Благоев" №84 ще се превърне в Център за временно настаняване. Това е заложено и в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в Общината, мотивира се още Димов.

По време на дебатите по точката на сесията вчера, шефът на ОбС Стефан Димитров посочи, че проблема е частично разрешен, защото не е помислено за персонала на учебния център, който по думите му остана на улицата.

От общо гласували 29 съветници, 22 казаха "да" на докладната, 7 се "Въздържаха".

Dimitrovgrad.bgvesti.net


Източник: dimitrovgrad.bgvesti.netКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 20.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини