Каравеловци пропагандират здравословното хранене по проект

Ръководителят на единия от клубовете Лора Живкова

Първа представителна изява готвят на 7 февруари клубовете „Хармония” и „Хармония джуниър” по проект УСПЕХ в СОУ „Любен Каравелов”, разказа един от ръководителите на клубовете – старшият учител Лора Живкова.

Надсловът на изявата е „Здравословното  хранене – отговорност към собственото здраве”.

Основната цел на двата клуба е учениците да осъзнаят необходимостта от здравословен начин на живот, включващ формиране на правилно отношение към храната и навици за спорт и движение, поясни Лора Живкова.

Тя, заедно с другия ръководител на клубовете – педагогическия съветник Севдалина Маринова, е изготвила подробна програма за създаване на добри навици и задълбочаване на чувството за отговорност към личното здраве у подрастващите.

Двата клуба се организират за първи път в историята на СОУ „Любен Каравелов”. Идеята за създаването им е стряскащата статистика, според която всяко пето дете е с наднормено тегло, а в световен мащаб милиард и половина души са със свръх тегло.

Освен с образователно-възпитателни методи, подрастващите и младите хора трябва да бъдат подготвяни за предстоящия зрял живот и с извънкласни и извънучебни занимания. В програмата на двата клуба са предвидени туристически походи, танци, аеробика и фитнес, гимнастика на открито и др.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини