Доброволци от Химията правят мартеници за деца с увреждания

Доброволци от Химията зарадваха с мартеници

И тази година, по традиция, представители на клубовете „ Добротворчество и хуманизъм” и „ Проекти за миналото” по проект УСПЕХ на МОМН, както и на Ученическия съвет в Професионална гимназия по химични и хранителни технологии “Проф. Д-р Асен Златаров” посетиха Дневния център за деца с увреждания в Димитровград и зарадваха 32-те деца с ръчно изработени мартеници.

Тази си инициатива те подготвят още от края на януари, когато започват да изработват мартениците. По голямата част са усукани и сплетени от самите тях. Материалите и опаковките са закупени със средства на учениците.

Целта на това първомартенско посещение в дневния център е да се създадат приятелски отношения с децата - поредна крачка към тяхната социализация. Към всички 32 домуващи в дневния център деца бе отправена и покана за участие в международния конкурс на Български Младежки Червен кръст за деца с увреждания “Ще Ви хареса ли моето творчество?”. Те могат да представят до края на май свои рисунки, апликации или произведения на ръчния труд.

Мартеницата е символ на пролетта, на раждането и живота, на надеждата и любовта. Следвайки символиката й, тийнеджерите от ПГХХТ решиха да зарадват и други свои връстници в неравностойно положение. Те изпратеиха в пощенски пликове 57 мартеници в Дома за деца, лишени от родителска грижа, „проф. д-р Асен Златаров” гр. Хасково. Тази инициатива протече под мотото” Ние сме Златаровци и трябва да се подкрепяме!”

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Директорът на ДЦДУ Ивелина Златева посрещна доброволците от Химията

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини