Улица в Черноконево иска спешен ремонт, Общината- рано е!

Ул"Райна Княгиня" в кв. Черноконево

За спешен ремонт на ул. "Райна Княгиня" в отсечката от № 13 до №17 в кв.Черноконево настояват живеещи там.

В сигнал до местни медии те се оплакват, че улицата, дълга близо 90 метра е осеяна с дупки и преминаването през нея зимата и лятото е трудно. По думите им, пътя се нуждае от преасфалтиране.

В района има месопреработвателно предприятие и земеделски производители, което налага всекидневно движение по "Райна Княгиня", коментира единия от инициаторите Коста Тодоров.

Той припомни, че за реконструкцията на улицата има и решение на Общинския съвет от ноември миналата година.

Тогава докладната на съветника Петър Томов е приета с 29 гласа "за", но в решението не фигурира конкретна сума, предвидена за преасфалтирането.

Възложено е на кмета на Общината да предприеме нужните действия за ремонта, като се предвидят средства от бюджет 2013 година.

Потърсен за коментар кметът Иво Димов заяви, че най-напред ремонтните дейности трябва да се остойностят, едва след това ще се мисли за ремонт на улицата. По думите на градоначалника, реконструкцията най-вероятно ще бъде възложена на Общинското предприятие "Благоустрояване".

Димов заяви, че не вижда проблем в случая, още повече че не е настъпил сезона, подходящ за асфалтиране. Това може да се случи най-рано напролет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини