Шеф на списание шашна "гербери", заплаши да се самозапали

Веселин Василев недоволен, че не се гарантира правото на труд на гражданите

Директорът на списание "НАТО и България" Веселин Василев заплаши да се самозапали на 29 март пред президентството с договора за присъединяване към ЕС в едната ръка и този за присъединяване към НАТО в другата.

Всичко това се разигра по време на пресконференцията на ГЕРБ, на която присъстваха депутати от 41-вото Народно събрание от мнозинството. Пред стъписаните „гербери“ Василев изрази недоволство, че поради липса на средства списанието му трябва да спре да излиза и 9 журналисти ще останат без работа.

По думите на Василев България е единствената държава, която няма дори една паметна плоча, която да напомня, че страната ни се е присъединила към Алианса. Василев припомни, че съвсем скоро се навършват 10 години от влизането на страната в НАТО, а списанието му няма да съществува, за да отбележи този юбилей и да проведе тържества по този повод.

Василев обвини бившите управляващи, че по тяхно време не са отпускани средства за тържества, свързани с присъединяването на България към НАТО и ЕС. В своето изказване той припомни на бившите депутати, че абревиатурата ГЕРБ означава Граждани за европейско развитие на България. "Къде е европейското тук", попита шефът на списанието.

Той настоя бившите представители на мнозинството да намерят средства, за да не се стигне дотам списанието да се закрие, а 9 души да останат без работа.

Самият той обясни, че със самозапалването си иска да изрази своя протест срещу това, че не се гарантира правото на труд на гражданите, както е записано в Конституцията.

По повод зачестилите случаи на самозапалване в страната Димитър Главчев от ГЕРБ коментира: „За всичко не можем да бъдем виновни. За това, което сме виновни, си поемаме вината, но за всеки един акт - не".

За малко повече от месец вече има пет случая на самозапалване на хора в страната, като четирима души загинаха. Днес 40-годишен мъж се заля с бензин и се подпали в силистренското село Ситово. Той е в критично състояние в болница, с над 90% изгаряния.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини