"Антимафия": Цветанов е създал частно ГДБОП срещу БСП и партията на Кунева

11 млрд. къса е контрабандата на цигари, което означава, че 1 млрд. лв. не влизат в хазната годишно от акцизи. Това обяви в предаването "Лице в лице" Петър Якимов от Българска легия "Антимафия".

Не е вярно, че покупката на цигари е намаляла и затова данните на Агенция "Митници" показват занижени стойности на потребление. Просто се е увеличила контрабандата, обяви той и заяви, че с парите от нелегалната дейност се купуват политическо влияние и избори.

Григор Здравков вижда в управлението на Митниците целенасочена политика. Самостоятелността на наркоотделите бе отнета с документ, подписан от Ваньо Танов със знанието на Бойко Борисов. С това се улесниха доставките на дрога у нас, каза той.

Ако се гледат данните на Митниците, "никой в България не друса", обяви Якимов. По думите му, тази информация обаче не кореспондира по никакъв начин с данните на ЕК. Скорошен доклад на комисията посочва, че България и Турция са основните производители на амфетамини, а при нас се води, че за последната година сме заловили 0 гр от наркотика, допълни той.

И преди от Митниците не се откриваха амфетамини, но поне тогава наркоотделите си носиха отговорност, коментира Здравнов. Сега са най-големите щети от контрабанда, тъй като ставките на цигарите, алкохола и горивото са все по-високи, уточни той.

Тъй като много хора излъгаха, че не познават Митко Каратиста, се принудих да говоря с моя приятел Яне Янев и неговата комисия "Антимафия" да провери дали Димитър Николов Стефанов и Митко Каратиста са едно лице. Оказва се обаче, че моят сигнал го няма в комисията, разказва Здравков.

По думите му, от Каратиста и Цветан Цветанов е имало съставен частен ГДБОП, чийто интерес е бил насочен към следене и опетняване името на некорумпирани журналисти и някои политически партии. Той обяви, че в звеното са разработвани Сергей Станишев и партньорката му, Румен Овчаров, Антон Кутев. Другата партия, която са се опитвали да разбиват, е тази на Меглена Кунева, каза той, като изтъкна, че на прицел са били Людмила Елхова, Найден Зеленогорски и Даниел Вълчев.

Инициатор и ръководител на цялата тази гнусотия е Цветан Цветанов с поръчката на Борисов, каза той и обяви, че разполага с документи с дейността на агенцията от хора, които са били внедрени в частния ГДБОП. Всичко, което имаме, е внесено на 28 февруари при Флоров. Той е бил наясно със случващото се. Тук става въпрос за пране на пари, изтичане на класифицирана информация от журналисти. Как, като името на господин Флоров е в тези сигнали, ще ни осигури той честни избори, попита Здравков.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини