Увеличиха заплатите на работещите в образованието в Община Димитровград

Анекс към КТД днес подписаха кметът Иво Димов, представителят на работодателите в образованието Валентин Христов, както и синдикалисти от КНСБ и КТ Подкрепа

Минималната основна заплата в училищата и детските градини в Община Димитровград бе повишена средно с над 8% със задна дата от 1 януари, съобщи днес кметът Иво Димов.

Минималната заплата за директори става 660 лв., пом.директорите ще получават 610 лв., мл.учители ще вземат 500 лв., а старшите -535 лв. Главните учители ще вземат 570 лв.

Това са нивата, заложени и в националния рамков договор, посочи Димов и добави, че увеличението е за сметка на средствата, с които са повишени единните разходни стандарти в бюджета за 2013 г.

Скок има и при допълнителното възнаграждение за нощен труд в детските градини и ОДЗ-та - от 33 ст. на 70 ст. на час.

Увеличението е резултат от подписания анекс към Колективния трудов договор между Общината и синдикатите, който бе сключен през октомври и 2012 година. Кметът поздрави синдикатите за добрата съвместна работа.

"Подписването на този документ е атестат, че и двете страни изпъляват поетите си ангажименти, задълженията и да отразят навременно промените", посочи градоначалникът. Той е убеден, че добтата работа с КНСБ и КТ Подкрепа ще продължи и в бъдеще.

Янко Попов от СБУ към КНСБ подчерта коректната и делова работа на екипа на градоначалника при подготовката на анекса и посочи, че и за синдикатите е било изненада увеличението на нощният труд в детските заведения.

По думите на Костадинка Ангелова от КТ Подкрепа и в бъдеще Община и синдикати ще продължат добрите си мзаимоотношения, резултат от които е и подписването на днешния анекс.

Под него подписите си сложиха кметът Иво Димов, предсавителят на съюза на работодателите Валентин Христов и Янко Попов и Костадинка Антелова от СБУ на КНСБ и КТ Подкрепа.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Синдикатите похвалиха кмета Иво Димовза добрата съвместна работа

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини