Пивоварна дава $1млн. за залавянето на Йети

Мениджърите на марката бира "Олимпия" от щата Вашингтон предлагат награда от 1 милион долара за този, който залови жив Снежен човек Йети, съобщава БТВ.

Търсачите на силни усещания отдавна преследват човекоподобното създание, /наречено по тези места Голямата стъпка/, коeто се твърди, че обитава югозападната част на тихоокеанското крайбрежие на САЩ.

Пивоварната компания от гр. Тъмуотър пусна обявата на своя сайт. В нея четем: "Бирата "Олимпия" и Голямата стъпка оставят заедно своите отпечатъци в Югозапада от 1896 година насам!"По-нататък в изявлението се казва, че компанията и местният Снежен човек Йети са споделяли от дълго време едно и също местообитание. Вече било належащо да бъде обявена награда за залавянето му, без риск за живота на това исполинско човекоподобно същество.От фирмата изрично предупредиха, че няма да дадат наградата, ако за залавянето на Голямата стъпка бъде използвано насилие и хоминоидът бъде наранен или умъртвен. Позволено е създанието да бъде подмамено единствено със захарчета и бонбонки. Компанията също уточни, че само регистриралите се в нейните списъци ловци ще могат да участват за спечелването на приза.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини