Дариха кът за игра на димитровградското детско отделение

Детски кът бе оформен в пространството до Детско отделение

Кът за игра бе оформен днес в пространството пред Детско отделение към МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград.

Площадката, която включва малки люлки, пързалки, места за сядане на малчуганите е дарение от димитровградчанката, която живее в Швейцария Дафина Пфиртер. Стойността й е 1 500 лв.

Тя е предоставила средствата за закупуване на играчките, с подкрепата на швейцарска фондация и нейни приятели. Освен това, със сенник, пейки и люлеещ се стол разполага вече и терасата на отделението.

Дафина Пфиртер разказа, че е предоставила средства и за закупуването на телевизори и климатици за част от стаите. Персоналът на отделението е получил също като дарение и количка за превоз на най-малките пациенти.

Инициативата, която не е първа за Дафина Пфиртер, е по повод Деня на детето - 1 юни. Днес на близо 10-ината малчугани, лежащи в отделението бяха дарени и лакомства и балони.

Припомняме, че през есента на миналата година димитровградчанката от Швейцария предостави на отделението техника, от която имаше нужда. Наскоро Дафина даде средства и за лечението на 39-годишна димитровградчанка, която е с оперирана става. Тя е сред дългогодишните благодетели за закрития дом за сираци в село Скобелево.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Малчуганите получиха и лакомства днес
Част от дарението- количка за превоз на най-малките пациенти
Терасата на отделението вече разполага с пейки
Дафина Пфиртер с екипа на Детско отделение
Към придобивките е и сенник
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини