Готвят арест за Пашата за контрабанда на цигари

Румен Николов - Пашата ще бъде арестуван до дни като бос на организирана престъпна група за пране на пари и контрабанден трафикна цигари и други високоакцизни стоки, твърди "Всеки ден". Заедно с него в ареста ще попаднат още четирима души от най-близкото обкръжение на легендарния бос на бившата СИК.

Зад решетките ще влязат брата на Пашата  - Николай, Димитър Стефанов  - Митко Каратиста, мъж на име Михаил, който организирал под шапката на Пашата контрабанден внос на цигари от Сърбия и Турция и мъж с инициали Т.П. Според "Всеки ден" това е Теодор Петков- Косата, брат на рекетьорския бос Чебурашката, който бил сред черните касиери на Румен Пашата и ГЕРБ.

Бандата на Пашата ще отговоря освен за далавери с ДДС, така и за манипулиране на обществени поръчки в Министерството на спорта и военното министерство. Последното обвинение обаче продължава да се разследва, тъй като става въпрос за вкарване на тирове с цигари от Турция и Сърбия, ръководени от Пашата и Каратиста.

Гангстер с прякор Бегача внасял цигари с тирове, собственост на фирма, управлявана от бивш самбист на име Михаил. Те били укривани под бали със санитарни материали - носни кърпички и тоалетна хартия. След това цигарите се разтоварвали в складове и се разнасяли с бусове в Южна България.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини