Чудо! Отец вдигна на крака жена в инвалидна количка

Жени и мъже заплакаха от радост в храм "Света Троица" в Стамболийски, когато отец Стоян Божурин накара 30-годишна жена, прикована в инвалидна количка, да стане и да тръгне. Свещеникът е близък до Сергей Станишев и е негов духовен баща.

"Стана чудо! Днес е неделя на слепите и това хромо момиче проходи. Вярвайте в целебната сила на православната църква", обърна се към богомолците отец Стоян. Жени и мъже не вярваха на очите си, наблюдавайки как Ваня Величкова направи крачки към иконостаса, придържана от него и майка си Виолета Ангелова.

Тя се разплака, като видя, че дъщеря се изправя. "За първи път проходих. Цял живот не съм правила и крачка. Отецът дойде до мен и ми каза "Ставай". И аз се изправих", каза с вълнение младата жена.

В Стамболийски знаят, че Ваня е инвалид от самото си рождение. Страда от детска церебрална парализа. Оперирана е 7 пъти, като последните 2 интервенции на краката са направени преди 6 г. в Белгия. "Някаква сила ми дойде и станах на крака в църквата", разказваше на изумените си съграждани Ваня.

Тя дойде в храма в инвалидна количка, за да получи благословия от отец Стоян. Ваня е начело на новоучредения клуб "Вяра, надежда и любов" в Стамболийски. 15-ина момичета доброволки ще обгрижват болни, майки с деца и ще помагат на немощни хора. Величкова ще им бъде координатор. Всеки, който има нужда от помощ, ще звъни, а тя ще изпраща доброволките.

В "Света Троица" от тръгна и мащабна благотворителна инициатива. Всяка седмица ще се раздават по 4 т храни, осигурени от бизнесмена Богомил Манчев за бедни и безработни. Първите пакети, които включваха по 2 големи буркана с лютеница и пипер, връчи на нуждаещите се отец Стоян.

Свещеникът обясни, че по покана на Сергей Станишев е освещавал конференции на БСП в София и Пловдив. Познавали се от година. "Лично благослових лидера и ето че сега неговата партия управлява България", допълни отец Стоян.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини