Фенове на ЦСКА щурмуваха централата на БФС

Феновете на ЦСКА, които днес се събраха на протест срещу случващото се с любимия им клуб, щурмуваха централата на Българския футболен съюз на улица "Иван Асен II". Сградата е с изпочупени стъкла, предаде БГНЕС. Няма задържани и пострадали хора.
Около 1000 запалянковци, които се организираха предимно чрез социалните мрежи, тръгнаха от стадион „Българска армия“, преминаха през езерото Ариана в центъра на столицата и се насочиха към сградата на Българския футболен съюз.

Част от тях, разгневени от случващото се в ЦСКА, щурмуваха сградата. Мястото, което се помещава БФС, пострада много сериозно, като феновете изпочупиха прозорците на футболната централа и дори хвърлиха димки вътре. Привържениците обстрелваха сградата с пиратки, камъни и други предмети. По информация на БГНЕС са били нападнати и журналисти, отразяващи събитието.

От МВР уточниха, че няма задържани за случилото се, нито пострадали.

На „Орлов мост” феновете спряха движението. Част от агитката се отправи в посока стадион „Българска армия”.

В протеста на запалянковците се включиха и част от легендите на клуба, предаде Дарик. Бившият треньор на клуба Стойчо Младенов също бе част от протеста в неговия начален етап, но напълно се разграничи от случилото се пред сградата на БФС, като обяви, че не бива да се стига до подобни сцени.

Привържениците са изключително недоволни от ситуацията в ЦСКА. Почти всички играчи на отбора вече са подали молби за разтрогване на договорите си и де факто тимът от "Борисовата градина" ще остане без отбор. Мнозина от искащите прекратяване договора си с ЦСКА вече са си намерили нови отбори. Под въпрос е и участието на тима в "А" група през новия сезон.
Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини