Паметник на Апостол Карамитев и трима новоназначени в театъра

15-членен е вече екипът на общинския драматичен театър „Апостол Карамитев” в Димитровград. Новоназначените трима- двама щатни и един нещатен, представи днес директорът Тодор Боянов. По програма „Мелпомена” в димитровградския театър са назначени Десислава Попова за сценограф и композиторът Христо Намлиев. Извън щата към екипа е привлечена Мирела Караджова- специалист по визуални изкуства и PR. Творческите биографии на тримата в детайли разказа директорът Тодор Боянов. Двете млади дами са завършили магистратури в пловдивската академия за музикално, танцово и изобразително изкуство. С тях магистрите в екипа на театъра стават шестима, като четирима са с театрално образование, посочи Боянов.

Композиторът, пианист и аранжор Христо Намлиев има участие в над 150 продукции от различни жанрове. Пише музика за игрални, документални филми и театър. Тази година получи „Икар” за музиката на „Вграждане”- постановка на пловдивския куклен театър. В момента работи и по постановка на Теди Москов във Варна, разказа Тодор Боянов.

С редица награди е удостоена в краткия си засега творчески път Десислава Попова, над 15 са участията на Мирела Караджова в различни артистични изяви у нас и зад граница, включително в салона на изкуствата в Лувъра, подчерта Боянов.

В ход е и подготовката за 60-годишнината на димитровградския театър, която ще бъде отбелязана през есента. До края на август ще бъдат готови проектите на скулптора Петър Панчев за паметника на Апостол Карамитев, финансиран от местния Ротари клуб. Очаква се монтажът му да бъде през пролетта на идната година, предвид необходимото за изработването му време, коментира Тодор Боянов.

По предложение на кмета Иво Димов общинският съвет определи мястото за паметника- градинката източно от сградата на ОДТ "Апостол Карамитев".

Паметника ще бъде поставен в градинката между театъра и пощада
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини