Безплатен обяд уби 20 деца

В индийския щат Бихар продължават да умират деца, които бяха нахранени безплатно с отровен обяд в училищния стол. Броят на починалите от отравяне ученици вече достигна 20 души. Повечето от тях дори не са навършили и 10 години. По-рано се съобщаваше за 8 починали.
Общият брой на отровените деца е 80. В болница остават 35 от тях. Състоянието на някои от тях буди повод за притеснение у медиците.
Децата се отровиха във вторник в училище в град Чхапра в щата Бихар. За обяд на учениците е бил сервиран ориз с леща, от който децата са се почувствали зле. След кончината на учениците няколкостотин жители на Чхапра организираха акция на протест пред сградата на месната полиция, настоявайки отговорните за трагедията да бъдат подведени под отговорност. Главният министър на щата Нитиш Кумар заяви, че на семействата на загиналите ще бъдат изплатени компенсации в размер на около 3000 долара.
Щатът Бихар е един от най-гъстонаселените и едновременно най-бедни в Индия. Местните деца често страдат от хранителни отравяния заради лошата хигиена в столовите на училищата и лошото качество на храната

Източник: http://www.moreto.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини