Нова серия SSD от Samsung, до 1 TB

Въпреки че все още не успява да конкурира традиционните хард дискове по показателя "цена за мегабайт пространство", SSD сегментът се развива бързо и предлага все по-интересни и атрактивни устройства. Пример за това са новите твърдотелни дискове от серията 840 EVO, която беше обявена от Samsung с идеята нейните представители да служат във всякакви потребителски компютри

Въпреки еnd-user ориентацията на новите SSD продукти обаче, те съвсем не са от нисък клас. Всъщност Samsung 840 EVO SSD линията въплъщава последното поколение полупроводникови дискове, като използва многоядрен контролер и NAND флаш-чипове, произведени по 10-нанометров технологичен процес.

Благодарение на модерните технологии 2,5-инчовите дискове от новата SSD серия на Samsung, използващи SATA3 интерфейс, осигуряват максимална скорост на четене на данни от 540 МВ/s и максимална скорост на запис от 520 МВ/s. От компанията подчертават, че бързодействието на новите модели значително надминава това на предходните 840 Series SSD.

Нововъведенията са позволили на производителя да включи и модели с капацитет достигащ цял терабайт. Всъщност предложенията за капацитета включват 120 GB, 250 GB, 500 GB, 750 GB и 1 TB. Според наличната информация цените на въпросните модификации ще бъдат съответно $110, $190, $370, $530 и $650. Става въпрос, разбира се за американския пазар, където новите SSD изделия трябва да излязат през август, а за Европейския, където появата им се очаква през септември, ценовата информация ще бъде обявена допълнително. 

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини