Втори сом-гигант за по-малко от месец уловиха на яз. „Черногорово”

Тихомир /седналият/ и Адриан /правият с очилата/ се доказаха като истински сомаджии. И двата сома, уловени от тях за по-малко от месец, се оказаха мъжки. Това ги мотивира да продължат да мятат въдици, за да хванат половинките им. А защо не и царя на сомовете в яз. „Черногорово”?!

Димитровградчаните Тихомир Танев и Адриан Ангелов хванаха за по-малко от месец втори сом-гигант на фирмения язовир на „Неохим” – „Черногорово”. Дължината му е 1,85 м, а теглото 43,630 кг. Той надвишава като „габарити” уловения от тях на 26 юни трофей – с параметри 1,81 м - 41 кг. Този път хищната риба е клъвнала на 10 м. от брега на стръв червеноперка. Борбата със сома продължила само 12 минути.
На 1 юли апаратчикът в цеха за амоняк Пламен Ников хвана сом с дължина 2.10 м и тегло 47 кг. на същия язовир.
За последните тридесетина дни уловените хищни екземпляри във водоема вече наброяват 3, а за отминалите два риболовни сезона - 9 Все още рекордът от 2011 г., когато Николай Георгиев извади сом с дължина 2.10 м и тегло 62 кг., не е счупен. Тихомир и Адриан, Пламен и ред други сомаджии не се отказват да търсят царя на сомовете в яз. „Черногорово”.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини