Кюрдски музиканти вдигнаха на крака димитровградската публика

В края на концерта в залата на театъра гостите поднесоха подаръци на домакините

Емоционален и вълнуващ концерт поднесоха на димитровградчани музикантите от симфоничния оркестър на Ербил -Кюрдска автономия Ирак, който гостуваха снощи в залата на Общински драматичен театър "Ап.Карамитев". Публиката ги аплодиха бурно и дълго след края на събитието.

Проявата бе част от програмата на Есенните музикални дни, които вървят този месец в Димитровград.

Общи допирни точки между Забавно-духовия оркестър на Димитровград и този от Ербил видя диригентът Доцо Вътков. Той бе един от отличените от гостуващите музиканти на сцената на театъра след края на концерта.

"Много ще се радвам, ако един ден музицираме заедно с музикантите от кюрдската автоновия в Ирак", заяви още Вътков.

Почетни плакети подариха гостите от кюрдската автономия на кмета Иво Димов и на Община Димитровград от името на своята държава и от оркестъра.

От своя страна, шефът на отдел "Хуманитарни дейности" в Общината Антоанета Шаркова връчи на оркестъра от Ербил сертификат за участие в Есенните музикални дни в Димитровград.

29 души наброява оркестърът от Ербил, като двама са солистите, има и две жени сред музикантите. В бъдеще са предвидени и разменни гостувания между групи и състави от Димитровград и Кюрдската автономия, казаха от Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Музикантите от Ербил получиха грамота за участие в Есенните музикални дни

Програмата на есенните музикални дни през октомври
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини