С фолклорен концерт помагат на димитровградчанка със здравословен проблем

Самодейците от читалище "Христо Ботев" подкрепят благородна кауза

Голям фолклорен концерт подготвят от Народно читалище "Христо Ботев" в Димитровград в деня на народните будители- 1 ноември.

С него самодейците ще отбележат 5 години от съществуването на групите за народни хора и 111 години от основаването на читалището.

Проявата е планувана за 19 часа в Спортна зала "Младост", разказа председателят на читалището Ирина Костадинова. Тя добави, че проявата ще бъде обвързана с благородна кауза. Самодейците от читалището и техните гости ще набират средства за лечението на млада жена от Димитровград.

32-годишната Биляна страда от тежка дискова херния, за лечението на която са нужни 32 000 лв. Към момента събраните пари са крайно недостатъчни, а здравословния проблем се задълбочава.

За да подпомогнат начинанието самодейците са подготвили покани, които ще бъдат раздавани на зрителите на концерта срещу различни суми.

"Всеки може да отдели, колкото смята за необходимо, всяка сума ще е от полза, за да помогнем на Биляна", добави Ирина Костадинова.

В концерта на 1 ноември ще участват и гости от Хасково, Стара Загора, самодейни състави от читалища от Община Димитровград. На сцената ще танцуват и групите за хора при НЧ "Христо Ботев". Първа официална изява ще има и детската фолклорна група.

Пропуските могат да се намерят в сградата на читалището в бившето кино "Химик" във времето от 9 до 16 часа. Организаторите разчитат на димитровградчани и се надяват каузата в подкрепа на Биляна да бъде доведена до успешен край.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Покани могат да се взеват от сградата на читалището в бившето кино "Химик"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини