Nexus 5 излезе на пазара с цена 255 евро

Google и LG вдигнаха официално завесата пред смартфона Nexus 5 и операционната система Android 4.4 KitKat. Както се очакваше, Nexus 5 е дело на същия екип, който разработи модела Nexus 4.

Новото устройство е най-бързият и най-функционален Nexus досега и се отличава с модерния си и тънък дизайн – корпусът е дебел само 8,59 мм, най-доброто постижение в серията. Моделът ще се продава с предварително инсталирана операционна система Android 4.4 KitKat.

Google потвърди, че 8-мегапикселовата задна камера на Nexus 5 използва технология за оптична стабилизация на изображението от LG Innotek, която беше въведена за първи път в модела LG G2. Това означава по-дълги експозиции, по-малко размазване и шум, както и запазване на високо качество на снимките при слаба светлина.

Nexus 5 има „жив” 5-инчов Full HD (1080p) сензорен екран с IPS матрица и мощен четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 с тактова честота 2,26 GHz. Смартфонът е наличен в две версии – с 16 GB и 32 GB вградена флаш памет.

Моделът е достъпен за покупки онлайн от днес в магазина Google Play, без договор към оператор, в бял и черен цвят, с 16 или 32 GB памет, в САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Австралия, Южна Корея и Япония.

В началото на ноември ще започнат продажбите в цяла Европа, Централна и Южна Америка, Азия и Близкия изток. Nexus 5 с 16 GB памет струва около 255 евро, а моделът с 32 GB се продава за 290 евро.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини