Вин Дизел и Джерард Бътлър с главни роли във филмовата адаптация на видеоиграта “Кейн и Линч”

От близо шест години насам Холивуд се опитва да заснеме филмовата адаптация на видеоиграта “Кейн и Линч” (“Kane & Lynch”). Проблемната продукция смени няколко режисьори, а през изминалите три години интерес към главните роли изявиха актьори като Брус Уилис, Джейми Фокс и Пол Уокър.

Подготвителната работа по филмовата версия бе прекратявана нееднократно, но от студиото Millennium Films не се отказаха от намерението си да пренесат екшън-играта на големия екран.

Допреди една година се смяташе, че на режисьорския стол на филма ще седне създателя на “Тренировъчен ден” Антоан Фукуа, но по все още неясни причини той се оттегли от проекта и мястото му бе заето от Ф. Гари Грей (“Парламентьорът”). След избора на Грей започнаха да се носят нови слухове за актьорския състав на “Кейн и Линч”, но от Millennium Films отказваха да коментират въпроса.

Малко по-рано днес обаче официален източник от студиото разкри, че работата по продукцията е била подновена, а предложение за участие е получил шотландския актьор от “300” Джерард Бътлър. Бътлър вече води разговори с продуцентите и в най-добрия случай до края на годината той ще бъде официално потвърден за участие. Любопитно е да се отбележи, че ако всичко протече по план “Кейн и Линч” ще бъде втори общ проект на Бътлър и режисьора Ф. Гари Грей след криминалния трилър от 2009-та година “Смъртоносен противник”.

Заедно с информацията за Джерард Бътлър от Millennium Films съобщиха, че оферта за участие в “Кейн и Линч” е била изпратена и до звездата от “Бързи и яростни” Вин Дизел. В следващите няколко седмици ще стане ясно дали Дизел ще се присъедини към проекта или от студиото ще търсят нов актьор. Ако се стигне до подписване на договори за участие Дизел и Бътлър ще се превъплътят съответно в ролите на Кейн и Линч – опасни престъпници, които са изкарани от затвора за да открият изчезнало съкровище. Действието на лентата ще се развива в Лос Анджелес, Япония и Куба.

Сценарият на “Кейн и Линч” е написан от Скип Уудс (“Парола: Риба-меч”) и Кайл Уард (“Мачете убива”), а очакванията са, че режисьора Ф. Гари Грей ще даде стартa на снимките през 2014-та година.

В следващите няколко месеца ще бъде оповестена по-конкретна информация за актьорския състав на филма.


Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини